El jutge allista cinc testaferros i 105 pagadors del Júnior

Xifra en 11,5 milions la suma de les 'mossegades' del primogènit de Jordi Pujol entre el 2005 i el 2012
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

L’acte amb què el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha autoritzat els escorcolls d’aquesta setmana als domicilis de diversos membres de la família Pujol Ferrusola assenyala adjudicataris d’obra pública a Catalunya i suposats testaferros que la instrucció sobre Jordi Pujol Ferrusola té en el punt de mira.

Testaferros
De la Mata es refereix a una xarxa que disposa d’almenys cinc testaferros fiduciaris presumptament encarregats de moure diners suposadament obtinguts amb el cobrament de comissions.

Així mateix, s’indica que feien possible al Júnior disposar de comptes bancaris als EUA, Mèxic, el Regne Unit, l’Argentina i el Paraguai, així com a països fiscalment més benèvols, com Andorra, Panamà i Suïssa, entre altres.

Segons l’acte, són José de Alba Barnola (operava a Mèxic), Antoni Ziorzano Riera (Andorra), Juan Manuel Rosillo (Panamà), Juan José Baro Puyo i Herbert Arthur Joseph Rainford Towning (Regne Unit).

Aquest darrer està implicat en la compra d’un pis a Londres valorat en més de 4 milions de lliures a nom de Branstridge Holdings LTD, una societat pantalla del Júnior, qui De la Mata sospita que ha menat l’adquisició.

Pagadors de ‘mossegades’
A més, De la Mata va justificar la macrooperació contra els Pujol amb la detecció de grans transaccions econòmiques d’almenys 105 adjudicataris d’obra pública a Catalunya cap a societats de Jordi Pujol jr.

El jutge no troba justificats els pagaments, que se sospita que amaguen cobraments de comissions xifrades, durant el període 2005-2012, en més d’11,5 milions d’euros.

Diamants
Els investigadors policials, d’altra banda, també interpreten que la despesa de gairebé mig milió d’euros en diamants per part de Jordi Pujol jr., l’any 1999, va ser una manera més de blanquejar capitals.

Van ser almenys quatre transferències a la joieria William Goldberg Diamond Corporation de Nova York que van totalitzar 541.000 dòlars, segons la informació remesa per les autoritats andorranes a l’Audiència Nacional.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari