Destapen martingales gaboneses del Júnior

El primogènit de l'expresident tenia una metodologia per manipular concursos i operava a còpia de comissions, publica 'El Confidencial'
Título de la imagen
Título de la imagen

Sobre les aventures i negocis de Jordi Pujol Ferrusola al Gabón, EL TRIANGLE ha donat a conèixer el ventall de productes i serveis oferts, en qualitat d’intermediari, al govern d’Ali Bongo en comunicacions dirigides a aquest mandatari. Més recentment, Interviú ha publicat que el primogènit de l’expresident de la Generalitat va treure diners fora d’Espanya amagats en valises diplomàtiques gaboneses.

Aquest dijous, El Confidencial exposa el contingut d’un document on Jordi jr. explica la manera d’arreglar concursos al país africà i el repartiment de comissions.

Segons la informació d’aquest digital, conté una metodologia per evitar que hi hagi concurs i, en cas que no es pogués evitar la celebració, una alternativa basada en diverses candidatures. “La pàgina número 1 de l’annex és la metodologia que s’ha de fer perquè no hi hagi concurs, i en el cas que fos irremissible que hagués concurs, nosaltres podríem presentar tres ofertes concurrents a través d’empreses coordinades, però, com pots veure, és molt més difícil que fent-ho com diu a la pàgina número 1”, diu un fragment publicat per El Confidencial.

La mateixa informació exposa un problema de finançament en una operació l’any 2001. “A finals d’agost rebrem tota la informació per poder fer una oferta de manera que a finals de setembre / inici d’octubre es tornaria a Gabon per presentar-la. S’ha d’intentar evitar el concurs i pensar quin és el millor camí. URGENT: comissió per a ells: 5%“, publica El Confidencial que Jordi Pujol jr. va fer constar en l’informe referent a un negoci d’electrificació en el qual exercia, suposadament, de dinamitzador amb una companyia espanyola. “Ells” serien Pierre i Josep Duró, contactes seus al país africà.

En els papers del Júnior revelats per El Confidencial també apareixen Luis Delso, principal accionista d’Isolux i imputat en el cas del Júnior, i Jordi Puig, germà del conseller d’Empresa i company de despatx -C/Ganduxer 5 de Barcelona- del fill gran de l’expresident Pujol.

Jordi Puig, assenyala aquest digital, fa remetre un fax a Pierre Duró en el qual deia que “A finals de la setmana que ve, Isolux enviarà la proposta de projecte de la central (…) Dins de l’escàndol dels costos, s’inclourà el 5% de comissió per a vosaltres“.

En el ball de comissions que s’atribueix als negocis de Jordi Pujol Ferrusola a Gabon sucaven l’empresari i els intermediaris. Els Duró s’embutxacaven, segons la mateixa informació, un 82% de la comissió i el Júnior, el 18% restant.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari