Les accions de General Lab, una ganga de quatre fills de Pujol

Carles Sumarroca se les va traspassar a un preu "significativament inferior al real", segons el jutge, i es van embutxacar 2,3 milions
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Jordi, Josep, Pere i Oleguer Pujol Ferrusola es van embutxacar 2,3 milions d’euros amb la venda de les seves accions a l’empresa d’anàlisis clíniques General Lab, una de les operacions que van moure l’Audiència Nacional a engegar els escorcolls d’aquesta setmana. El jutge José de la Mata considera que els quatre fills de l’expresident es van enriquir gràcies a l’empresari Carles Sumarroca.

Segons publica El País, citant les interlocutòries d’entrada i registre, Sumarroca, un dels imputats en el cas de Jordi Pujol Ferrusola, “va afavorir, sense que consti justificació” els fills de l’expresident Pujol oferint-los “a un preu significativament inferior al real en aquelles dates” les accions (42.000 euros) propiciant “l’obtenció d’importants beneficis”.

El 2005, els quatre germans, mitjançant MT Tahat, va adquirir 700 accions de Proelec, societat patrimonial dels Sumarroca posseïdora de participacions de General Lab. L’operació també aixeca sospites perquè no figura enlloc ni el contracte de la venda de les participacions i tampoc la forma de pagament, revela El País.

Les paraules de De la Rosa
General Lab apareix en l’àudio de la conversa entre el financer Javier de la Rosa i el petit Nicolás que va revelar Público el passat 16 d’abril. De la Rosa, antic amic personal de Xavier Trias i figura molt ben connectada amb les elits polítiques durant l’apogeu del pujolisme, explicava sobre els Sumarroca que General Lab (ara del grup LabCo) era un dels negocis més coneguts d’aquesta família propera als Pujol: “els van donar tota la sanitat de Catalunya”, “tots els hospitals havien de passar per General Lab”. Aquest i altres negocis dels Sumarroca, relatava De la Rosa, portaven “diners per a Pujol també”. “No són només les relacions accionarials, ni les factures, són socis de tota la vida, els guarden els diners”, exposava.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari