L’Ajuntament detecta “irregularitats greus” a una empresa municipal

Barcelona Regional, que depenia del regidor Antoni Vives, beneficiava, entre d'altres, Entorn, de Pere Pujol Ferrusola
antoni vives
antoni vives

L’Ajuntament de Barcelona va enviar dilluns a Fiscalia un informe preliminar elaborat per tècnics municipals que detecta “presumptes irregularitats greus” en el funcionament de l’agència Barcelona Regional, que políticament depenia de l’antiga tinença d’Habitat Urbà, del regidor Antoni Vives.

L’expedient, segons ha explicat aquest dimarts el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, revela “greus irregularitats en la contractació de personal, incompliments en la contractació d’empreses i serveis i qüestiona la seva activitat internacional”.

Una de les empreses beneficiàries és Entorn, propietat de Pere Pujol Ferrusola. Alguns contractes no inclouen un plec de clàusules preceptiu, o directament no consten les factures emeses.

“L’activitat internacional es va desenvolupar sense cap cobertura municipal, sinó a través d’una entitat pantalla que es nodria de Barcelona Regional sense cap contrapartida. Això podria arribar a més d’un milió d’euros. Ens troben davant d’una mena de forat negre que pot ser constitutiu d’il·lícits greus“, ha explicat Pisarello.

L’equip de govern sospita que CiU podria haver utilitzat l’empresa municipal per pagar persones que no hi feien cap feina. L’Ajuntament demanarà una auditoria completa de Barcelona Regional per, si s’escau, dirimir responsabilitats.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari