Enuig policial amb Cosidó i Fernández Díaz

El principal sindicat del cos denuncia maniobres per afavorir el nepotisme i titlla de "frau" el Consell de Policía
Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha escomès la gestió del director general de la Policia espanyola, Ignació Cosidó, i el seu superior, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, en un comunicat emès aquest dijous.

El SUP, sindicat policial majoritari, acusa la Direcció General de la Policia de manipulació de les normes de funcionament i passa comptes amb ella per “la tergiversació i l’ús fraudulent” en la regulació de llocs de treball, especialment pel que fa a la lliure dessignació, les condecoracions -en molts casos freguen la prevericació, sostenen- i “l’arbitrarietat” dels ascensos.

En aquest sentit, el SUP troba insultant que s’argumenti amb els principis d’igualtat, mèrit, capacitat i antiguitat una pretensió de modificar la regulació dels processos selectius i la formació que es defensa, a més, per una suposada urgència pel que fa a operativitat policial.

Es tracta, segons el SUP, d'”una argúcia més per, potser per última vegada, exercir el nepotisme tan descarat del que han fet gala en aquests últims anys, “deixant col·locats” a alguns dels seus favorits”.

Entre les propostes del SUP per apaivagar “la creixent desafecció” dels funcionaris del cos, una té en el punt de mira el Consell de Policia. Es tracta d’un òrgan de representació sindical que “és nul o, en el millor dels casos, la xocolata del lloro” perquè, argumenten, no permet la defensa dels drets dels policies. “El que hauria de ser un veritable òrgan de representació i de negociació sindical, resulta ser un frau“, asseguren.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari