Convoquen una aturada dels busos de TMB contra la privatització del tramvia

La promouen CGT, ACTUB i COS, però UGT, CCOO i SIT, majoritaris, no la secunden
Títol de la imatge
Títol de la imatge

CGT, ACTUB, COS, CNT i BS han convocat una aturada del servei d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) que s’efectua aquest dimecres, 14 d’octubre, entre les 10.30 i les 15.30 hores, per rebutjar la privatització del transport públic.

Aquesta convocatòria, no secundada per UGT, CCOO i SIT, majoritaris al comitè d’empresa, és una acció per denunciar el fet que l’Ajuntament de Barcelona avaluï la possibilitat que empreses privades gestionin també la unió del Trambaix i el Trambesòs.

Com ha explicat l’edició del passat 30 de setembre d’EL TRIANGLE (núm. 1189), a diferència d’altres serveis de transport metropolità, el Trambesòs i el Trambaix els mena, mitjançant un contracte programa, TRAM SA, un grup promotor majoritàriament privat (en un 77%) on hi participen Glovalvia, Moventia, Alstom, Detre, FCC, Transdev i Comsa Emte. TMB i Ferrocarrils de la Generalitat tenen el 23% restant.

Els sindicats convocants d’aquesta aturada volen evitar que les mateixes empreses conquereixin també l’explotació de la futura connexió, advoquen per la municipalització del tramvia i alerten que durant la negociació del conveni col·lectiu s’ha tractat la possible gestió privada de la unió del tramvia per la Diagonal.

D’altra banda, també es protesta contra les condicions laborals precàries i a favor de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors, i es denuncien ingerències per part de la direcció de TMB en l’acció sindical.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari