La ultradreta amenaça l’alcalde de València

L'Ajuntament ha suprimit els actes religiosos del programa oficial del 9 d'octubre
amenaces ribo
amenaces ribo

Pintades on les llegeix “traidor” i “stop catalanisme”, acompanyades de la creu cèltica, a tocar del riu Túria i comentaris amenaçadors publicats a Internet han sorgit quan l’alcalde de València, Joan Ribó, que encapçala un nou Govern municipal d’esquerres, ha suprimit els actes religiosos del 9 d’octubre. En una d’aquestes amenaces es recorda l’agressió que va patir un altre alcalde, Ricard Pérez Casado, el 9 d’octubre del 1979.

Les amenaces, que s’han publicat a l’editorial de la revista SOM, edita per l’associació ultradretana Grupo de Acción Valencianista (GAV), s’han difós a la xarxa mitjançant el web Valenciafreedom i les xarxes socials: “Que vagi a poc a poc el nou alcalde i els seus amics del Bloc-Compromís. Els valencians som molt pacífics fins que ens inflen els nassos i deixem de ser-ho. Ells seran els únics responsables del que pugui passar aquest 9’d’octubre”.

El nou Govern municipal va aprovar per majoria absoluta diversos canvis en el trasllat de la senyera, que té lloc durant l’anomenada processió cívica. Entre ells, es va acordar desvincular l’acte religiós del Te Deum del recorregut de la bandera i la supressió de la interpretació de l’himne d’Espanya en l’inici de la marxa. A més, el consistori ha convidat als actes del 9 d’octubre a representants de totes les confessions religioses.

“Eren altres temps, però el poble va demostrar una vegada més que els polítics no són els que per treure les nostres tradicions i menys per ficar-se amb la Real Senyera, símbol intocable de la pàtria valenciana”, diu el text ultra en referència a l’agressió que van patir Pérez Casado i altres càrrecs públics fa 26 anys davant la passivitat dels efectius de les forces de seguretat de l’Estat.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari