Vives se’n va a la francesa

El polèmic exresponsable d'Hàbitat Urbà del govern de Xavier Trias plega per sorpresa de l'Ajuntament de Barcelona enmig de la tempesta pel 3%
antoni vives
antoni vives

Antoni Vives, un dels ideòlegs de la política neoliberal que ha caracteritzat el govern de Xavier Trias i un dels responsables de la desfeta de CiU a les eleccions del 24 de maig passat, ha deixat la política municipal per tornar al sector privat com a economista, una feina que compaginarà amb la carrera de novel·lista i amb l’activisme cultural. La seva marxa, per la porta del darrere, és la primera baixa de l’equip de Trias després de la derrota electoral i alimenta la incògnita sobre el relleu generacional al grup municipal, ja que Vives era un dels noms que més havien sonat per substituir l’històric dirigent convergent.

La renúncia d’Antoni Vives com a regidor es va fer efectiva el 7 de setembre passat coincidint amb la celebració d’un ple extraordinari per discutir l’adhesió de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La negativa del govern Colau a secundar la proposta presentada per CiU, ERC i la CUP va elevar el volum del soroll mediàtic provocat per la campanya del 27S i va fer que la marxa de Vives passés pràcticament desapercebuda.

De fet, només Trias i la seva mà dreta, Joaquim Forn, tenien idea de les intencions de Vives. L’alcaldessa, Ada Colau, es va assabentar poc abans que el regidor convergent presentés la baixa a la Secretaria General. La vacant l’ocupa ara Raimond Blasi, una jove espasa d’Unió enxampat fa dos anys jugant a Apalabrados amb la tableta minuts abans de l’inici d’un ple.

Vives va explicar el seu comiat a la francesa en un comunicat que va deixar moltes preguntes sense resposta. “Després d’un període de reflexió profunda dut a terme en les darreres setmanes, he decidit tornar a l’activitat professional privada de la qual vaig sortir ara fa uns quinze anys”, deia. L’exregidor també tenia paraules d’agraïment per a Trias.

“He pogut servir com a tinent d’alcalde de Barcelona transformant la ciutat a favor del bé públic”, explicava. Tanmateix, l’aterratge de Vives al consistori barceloní l’any 2007 va ser molt accidentat. Col·locat amb calçador per ordre de Mas, la seva arribada va aixecar polseguera en el grup municipal per la seva fama d’ambiciós. De fet, les baralles de Trias a Vives eren sobradament conegudes pels periodistes.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari