Independent Diplomat no dóna la cara pel ‘procés’

El 'lobby' contractat per Francesc Homs omet l'independentisme català fins i tot durant la campanya
homs 09 06 2015
homs 09 06 2015

L’any 2013, l’aleshores conseller de la Presidència, Francesc Homs, va contractar els serveis d’Independent Diplomat (ID), una organització que assessora grups polítics sobre la creació de nous estats i treballa per la via diplomàtica pel seu reconeixement internacional, que es defineix com a consultora “sense ànim de lucre” finançada amb donacions de fundacions i individus.

El 2014, aquest lobby es va embutxacar gràcies a la Generalitat 720.000 euros públics per treballar en la internacionalització del procés sobiranista.

Malgrat que la relació contractual entre Catalunya i ID encara existeix, segons alguns mitjans catalans, aquest lobby no dóna la cara per la independència ni tan sols durant la campanya del 27-S: ni a Facebook, ni a Twitter, ni al seu web. Cap mostra pública de suport. Segons El Periódico, ID opera en un segon pla.

En canvi, dóna la cara pels tàmils d’Sri Lanka i els combatents sirians contra el règim de Baixar al-Assad. Entre les causes que defensa hi ha les de Somaliland i el Kurdistan.

Com va publicar El País, el fundador d’ID, Carne Ross, remet a Homs quan li demanen que concreti el servei que ofereix la seva organització al Govern de la Generalitat.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari