El Síndic denuncia les misèries assistencials a urgències

Ribó exigeix Salut que reaccioni i garanteixi un temps mínim d'atenció als pacient greus
Vall d'Hebron, passadís convertit en 'box' d'urgències
Vall d'Hebron, passadís convertit en 'box' d'urgències

La mort d’una dona al servei d’Urgències de l’Hospital de la Vall d’Hebron després d’haver esperat tres hores en un passadís, el passat mes de febrer, ha donat lloc a una investigació del Síndic de Greuges, que troba inacceptable l’atenció als pacients en diversos serveis d’urgències.

El síndic Rafael Ribó advoca perquè s’implanti un protocol d’actuació que asseguri que un malalt greu serà atès cada mitja hora en el servei d’urgències de la sanitat pública a Catalunya.

En el seu informe, el Síndic indica que la situació revela un problema assistencial i d’espai per al personal mèdic i els familiars, que genera, a més, una vulneració del dret a la intimitat i de la privacitat.

La pacient que va romandre tres hores en un passadís en la mateixa llitera amb què fou traslladada a la Vall d’Hebron, malgrat que el primer dictamen mèdic indicava que el seu estat -nivell 3- presentava potencial risc per a la seva vida, fou auxiliada, un cop va empitjorar, pels metges d’urgències, saturats de feina. Poc després va morir.

Com ha recordat Ribó, els estàndards mèdics internacionals marquen que un pacient de grau 3, com el del cas denunciat, ha de rebre atenció cada 30 minuts com a mínim.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari