Teyco va regar CatDem amb 402.000 euros del 2007 al 2014

Convergència no ha justificat perquè va cobrar 1,3 milions de la Fundació Fòrum Barcelona entre el 2008 i el 2013
Título de la imagen
Título de la imagen

Els donatius de la constructora Teyco a la Fundació CatDem, sota la lupa dels investigadors, van totalitzar 402.000 euros entre els anys 2007 i 2014, publica El Confidencial citant fonts de Convergència.

Pel que fa al document revelat que detalla el 3% i apunta que Teyco va pagar més de 343.000 euros en comissions per les adjudicacions d’obra pública a Torredembarra, Lloret de Mar, Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni i Figueres, fonts de la cúpula convergent citades pel mateix digital assenyalen que les donacions haguessin sigut molt superiors si CatDem hagués rebut el 3% de les adjudicacions. Així mateix, aquestes fonts, desacrediten el document filtrat perquè les anotacions manuscrites estan fetes amb diferents tipus de tinta i de lletra.

Teyco ha indicat que el càlcul del document era una verificació sobre si les donacions a CatDem coincidien amb el 3% de les adjudicacions i que no va ser trobat dins d’una caixa forta, sinó que era un document escanejat trobat en un ordinador.

D’altra banda, CatDem va pagar despeses de Convergència per 2,2 milions d’euros fins al 2012, segons fonts de la Fundació citades per El Confidencial. Tasques que el partit no podia assumir i CatDem se n’encarregava, especifiquen.

Fundació Fòrum Barcelona
Per la seva part, la ja liquidada Fundació Fòrum Barcelona (FFB), que compartia direcció i administradors amb CatDem, va ingressar 1,3 milions d’euros a Convergència entre els anys 2008 i 2013. El País es fa ressò aquest divendres dels retrets del Tribunal de Comptes a Convergència: aquest òrgan fiscalitzador assenyala en els seus informes que el partit que lidera Artur Mas no ha aclarit ni justificat els treballs pels quals va cobrar aquest import de la FFB.

Aquesta fundació, multada el 2006 per promocionar Xavier Trias, centrava oficialment la seva activitat en l’anàlisi de problemes urbans i la resposta a les inquietuds dels ciutadans.

Malgrat que FFB va quedar al marge de la fiscalització del Tribunal de Comptes -CDC va al·legar que aquesta fundació no complia els requisits-, els informes sobre el partit exposen els ingressos rebuts d’aquesta fundació.

El Tribunal de Comptes troba “insuficient per acreditar els serveis realment prestats” la documentació lliurada per Convergència sobre els ingressos rebuts de la Fundació Fòrum Barcelona. Fonts properes al cas citades per El País la consideren una fundació fantasma i un instrument per regar econòmicament Convergència. Per la seva part, el partit defensa la utilitat i l’activitat de FFB, que va deixar de funcionar el 2014. Era deficitària i es va tancar per estalviar, indiquen veus de Convergència.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari