Comsa Emte lliga contractes a darrera hora

FGC prorroga una concessió just abans de la dissolució del Parlament
Carles Sumarroca pare i fill
Carles Sumarroca pare i fill

Entre els contractes adjudicats per la Generalitat de Catalunya just abans de la convocatòria de les eleccions del 27 de setembre sobresurt la prórroga d’una concessió a Comsa Rail Transport.

Es tracta d’una filial de Comsa Emte presidida per Miquel Llevat, qui fou director de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) durant set anys amb Jordi Pujol al capdavant del Govern (1993-2000) i va saltar a Comsa el 2001. FGC, de fet, és l’adjudicatària del contracte, pel qual, segons Economia Digital, no ha arribat cap més oferta convincent.

Per un període d’un any, Comsa Rail Transport s’encarregarà de la conducció i la càrrega i descàrrega de minerals i sosa càustica i d’altres manipulacions d’elements a la factoria de Solvin a Martorell i a la terminal de Tramer al Port de Barcelona. El seu cost és de 426.000 euros.

Comsa Emte
Comsa Emte va patir un sotrac arran de la imputació de Carles Sumarroca Coixet i el seu fill Carles Sumarroca Claverol en el cas de Jordi Pujol Ferrusola. L’any 2015 va començar amb els Miarnau arrabassant el poder a la cúpula de Comsa Emte als Sumarroca, que en controlen el 30%.

Carles Sumarroca Claverol, germà de Jordi Sumarroca -en llibertat sota fiança des d’aquest dimarts i imputat en el cas Teyco-Torredembarra-, va perdre aleshores la seva condició de vicepresident.

La climatització
D’altra banda, Emte Service, també filial del grup dels Miarnau i els Sumarroca, ha obtingut el subministrament i la instal·lació de la climatització i la ventilació del saló de plens del Parlament.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari