Àtic per 10.696 euros

Una dona de 82 anys hipoteca el seu apartament, valorat en 105.600 euros, per obtenir un crèdit de 45.000 euros, però els prestadors només li abonen la quarta part i es queden la resta de diners en despeses fictícies
viasms
viasms

Rosalia V.B. és una senyora de 82 anys, veïna de Castelldefels que, fins a la seva jubilació, va treballar d’administrativa a l’empresa Gas Natural.

Els germans Andris i Kristop Rozenbahs són les cares visibles a Barcelona d’una organització letona dedicada a l’atorgament de préstecs “exprés”, amb ramificacions en nombrosos països europeus (Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Suècia, Espanya…) i que opera sota diferents denominacions comercials (Via SMS, Seymoure & Hines SLU, Twinero, Préstamos Prima SL, El Prestador SL, Nereta Finance SL, Management Mediterranean de Crédito Financiero SL, Mustus Finance SA…). Francisco Javier Hernández Alonso és un notari de Barcelona, amb despatx al passeig de Gràcia, 114.

Amb vistes al mar
EL TRIANGLE ha tingut accés a l’escriptura de formalització de la concessió d’un préstec amb garantia hipotecària per part de l’organització dels germans Rozenbahs a la Sra. Rosalia V.B., atorgada en presència del notari Francisco Javier Hernández Alonso, el passat dia 20 de març. La descripció de les clàusules absolutament abusives d’aquest contracte fa regirar l’estómac. Com és possible que això passi avui i aquí? Com és possible que un notari doni fe pública d’una operació d’aquestes característiques sense prevenir abans la policia o les autoritats judicials?

La Sra. Rosalia V.B. tenia necessitat d’obtenir recursos econòmics amb urgència i va acabar caient en una de les xarxes de prestadors sense escrúpols que tant proliferen en aquests temps de crisi i que prometen diners ràpids. L’esquer va ser l’anunci de l’empresa Financredit que va llegir en un diari. Però l’operació no la va fer amb Financredit, sinó que la seva sol·licitud de préstec va anar a parar a la terminal a Barcelona de la sòrdida organització de Letònia, que es va fer càrrec d’instrumentar-la.

Aprofitant-se de l’avançada edat de la Sra. Rosalia V.B., sabent que no té fills i que estava obnubilada amb la necessitat de diners ràpids, una de les societats dels germans Rozenbahs, Seymoure and Hines SLU, va atorgar-li un crèdit. Això sí, posant com a garantia l’apartament d’un àtic amb vistes al mar que l’exempleada de Gas Natural té al passeig Marítim de Castelldefels i que està valorat oficialment en 105.600 euros.

Els diners s’esvaeixen
Segons l’escriptura signada davant el notari Francisco Javier Hernández Alonso, aquest apartament -lliure de càrregues- serveix de garantia per la concessió d’un préstec hipotecari per part de l’organització letona per un total de 45.000 euros, amb un termini de venciment a dos anys i un interès del 12%. És a dir, la Sra. Rosalia V.B. haurà de retornar el 20 de març de 2017 un total de 55.800 euros i, si no els pot pagar, haurà perdut el seu àtic de Castelldefels.

Però dels 45.000 euros que, nominalment, Seymoure and Hines SLU va atorgar per aquest préstec hipotecari, la Sra. Rosalia V.B. només n’ha rebut, en realitat, 10.696,82 euros. Què ha passat amb la resta? L’escriptura notarial ho especifica, negre sobre blanc.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.