Jordi Sumarroca, detingut pel cas Teyco-Torredembarra

Els agents escorcollen la constructora on aquest fill del fundador de CDC Carles Sumarroca Coixet exerceix de conseller delegat

Masagué (CDC)
Masagué (CDC)

Jordi Sumarroca Claverol, conseller delegat de la constructora Teyco, ha estat detingut per la Guàrdia Civil, aquest dijous al matí a Barcelona, en el marc d’una operació dirigida des de Madrid per la Fiscalia Anticorrupció que investiga possibles delictes contra l’Administració, de blanqueig de capitals i d’organització criminal.

Aquest empresari, imputat des de fa un any pel jutjat número 1 d’El Vendrell en la investigació sobre la corrupció a Torredembarra, és fill de Carles Sumarroca Coixet, fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), i germà de Carles Sumarroca Claverol, exconseller delegat de Comsa-Emte i expresident de l’associació empresarial convergent FemCAT.

Es tracta d’una de les famílies més poderoses del pujolisme i forma part de l’entorn de negocis de Jordi Pujol Ferrusola: Carles Sumarroca pare i fill van declarar a l’Audiència Nacional sobre les seves relacions amb el primogènit de l’expresident de la Generalitat.

Les investigacions endegades sobre Teyco i Torredembarra a El Vendrell han donat lloc a diverses peces separades. Aquestes indagacions han destapat que dues societats de l’exalcalde de la localitat, Daniel Masagué, havien rebut 581.000 euros de dues filials de Teyco per treballs que, suposadament, no van existir.

Nou escorcoll
Els agents escorcollen aquest dijous la seu de Teyco a la capital catalana, on han portat Jordi Sumarroca, a la recerca d’informació sobre nous moviments de diners i irregularitats de l’empresa i l’Ajuntament de Torredembarra amb relació a la construcció d’un aparcament adjudicat per 2,5 milions d’euros.

Les oficines de Teyco ja foren escorcollades el 26 de juny del 2014, així com el Consistori de la localitat.

Masagué, detingut
En el decurs d’aquesta operació s’ha interrogant novament l’exalcalde convergent Masagué, novament detingut aquest dijous, sobre les seves relacions amb la constructora.

Joaquim Sumarroca Coixet i Susanna Sumarroca, tiet i cosina de Jordi Sumarroca Claverol, respectivament, també han estat detinguts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides