Els amics del Jan fan negoci

Quan era president, Laporta va contractar una empresa de seguretat israeliana perquè temia ser objectiu del terrorisme islàmic
laporta israel
laporta israel

En les últimes setmanes diversos mitjans han relacionat Joan Laporta amb operacions d’intermediació amb inversors israelians. Si El Confidencial avançava fa uns dies que havia assessorat Nadlan BCN, l’empresa que ha comprat dos edificis de la Generalitat per 63,5 milions d’euros, ara Crónica Global assegura que també ha intervingut en l’entrada de capital israelià i qatarià a Andorra Airline Flights, una companyia que pretén explotar vols des de l’aeroport de la Seu d’Urgell.

Al capdavant d’Andorra Airline Flights hi figura Jorge Soriano, exregidor del PP de Sabadell, implicat en el cas Mercuri perquè suposadament hauria cobrat diners de constructors. Soriano va constituir el juny passat, en qualitat d’administrador únic, les companyies Andorra Airline Flights SL, amb un capital inicial de 15.700 euros, i Andorra Helicòpters SL, amb 7.500 euros, totes dues amb seu a Sant Quirze del Vallès. Segons informa Crónica Global, “l’entorn” de Joan Laporta participa en aquesta aventura i, de fet, la proximitat de les eleccions del Barça d’aquest 18 de juliol han provocat l’ajornament del llançament de la companyia. Els seus impulsors s’han proposat mantenir “un perfil baix fins després dels comicis del FC Barcelona”, segons el mateix digital.

A banda de capital d’Israel i Qatar, també n’hi hauria de català. Segons els promotors, aquests inversors aportarien els dos primers aparells, de menys de 40 places, en règim de rènting. Aquest no és el primer projecte d’obrir una línia des de l’aeroport Andorra-Pirineus, amb base a la Seu d’Urgell, des que a principis d’any es va reobrir als vols comercials, però de moment, tot ha estat fer volar coloms.

Joan Laporta ha tingut en el passat relacions amb Israel a través del seu amic Pini Zahavi, un controvertit agent de futbolistes que va ajudar Roman Abramovich a controlar el Chelsea i, posteriorment, a nodrir-lo de futbolistes de primer nivell. L’any 2009, Laporta va viatjar a Jerusalem per assistir a la boda d’una de les filles de Zahavi i la seva foto va aparèixer a tots els diaris, amb kippa i samarreta blanca al Mur de les Lamentacions.

Casualitats o no, arran de les relacions amb Zahavi, al Camp Nou va aterrar una empresa de seguretat amb seu a Suïssa, però d’origen israelià: Blue Sky International (BSI).

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides