Canga, exalcalde de Sant Adrià, imputat per prevaricació

La Justícia investiga si va concedir irregularment l'explotació d'una zona d'oci a un empresari
jesus canga
jesus canga

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona ha acceptat investigar si Jesús Canga, alcalde de Sant Adrià de Besòs del 1996 al 2013, va cometre delictes de prevaricació i estafa relacionats amb la concessió de l’explotació d’una zona d’oci.

Arran de l’admissió d’una querella presentada per San Adrià Beach 2012 SL, societat que va gestionar projectes d’oci instal·lats en aquella zona, també han estat imputats l’empresari Emilio Fernández -una societat seva, Gimesport, va rebre la concessió d’explotació- i Marta Gibert, secretària del Consell Comarcal del Barcelonès (CCB), ens propietari dels terrenys que, així com l’Ajuntament de Sant Adrià, és responsable civil subsidiari.

Els tres imputats declararan el 5 d’octubre i entre els citats com a testimonis hi ha l’empresari Carlos Díez, impulsor de la querella, i Jaume Vendrell, gerent del CCB.

Un cas destapat per EL TRIANGLE
Les presumptes irregularitats en la gestió de l’espai de les antigues piscines de Sant Adrià van ser recollides per EL TRIANGLE en les edicions del 5 d’agost i el 16 d’octubre del 2014 (núm. 1155 i 1159, respectivament).

La querella admesa pel jutjat assenyala que l’Ajuntament de Sant Adrià va autoritzar Gimesport a explotar una zona d’oci propietat del Consell Comarcal -ambdós ens els encapçalava Canga- i que Fernández la va subarrendar, quelcom no permès i que Canga sabia. Aquest empresari, segons la querella, es va embutxacar 190.000 euros el 2009 gràcies a l’explotació de l’espai d’oci per part de tercers.

Els projectes d’oci van desfilar estiu rere estiu en aquesta ubicació, on es va acabar instal·lant l’Atlàntida, del grup Amnesia. El 2009, Gimesport va subarrendar l’espai a Marina Entertainment, de la qual és soci Díez, qui assegura que Canga va ocultar la competència del CCB sobre els terrenys.

El 2012, diversos empresaris, entre ells Díez, van crear San Adria Beach 2012 SL per facilitar l’explotació de la concessió que Fernández havia obtingut fins al 2017. Segons els querellants, Canga i Fernández van demanar diners a San Adria Beach 2012 SL per permetre-la explotar l’espai d’oci.

En aquell moment va irrompre en escena el poderós empresari Martín Ferrer, amo d’Amnesia. L’Ajuntament va retirar aleshores la concessió a Gimesport adduint que no l’estava explotant directament i els empresaris subarrendats van reclamar la seva inversió.

Gimesport, per la seva part, va reclamar una indemnització de la qual, suposadament, una part havia de correspondre a San Adria Beach 2012. Com va publicar EL TRIANGLE, en l’àudio d’una conversa telefònica (aportada al jutjat) es pot escoltar la secretària del Consell Comarcal del Barcelonès, Marta Gibert, indicar que Gimesport, com a posseïdor de l’anterior concessió, seria la receptora de la compensació. A més, Gibert proposava que les parts tanquessin el conflicte amb el nou concessionari -Martín Ferrer- ‘en B’: “Si es paga en negre i no hi ha impostos, i gratis, benvingut sigui”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides