Ribó es ‘mulla’ contra el monument franquista de Tortosa

El Síndic obre una actuació d'ofici i envia una carta de queixa a l'alcalde Ferran Bel
Monumento franquista en Tortosa
Monumento franquista en Tortosa

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, se suma a les veus que exigeixen la retirada del monument franquista més rellevant de Catalunya. Ribó ha obert una actuació d’ofici dirigida a l’alcalde Tortosa, Ferran Bel, pel monument d’homenatge als soldats del ‘bàndol nacional’ que van participar a la Batalla de l’Ebre, erigit al mig del riu al seu pas per la ciutat, i inaugurat pel dictador l’any 66.

Ribó, que aquest dijous s’ha reunit amb la Comissió per la retirada dels símbols franquistes a Tortosa, recorda a l’alcalde Bel (CiU) que la Llei de Memòria Històrica inclou la retirada de tots els símbols que es troben en una propietat de l’Administració General de l’Estat i els seus Organismes públics dependents, com és el cas.

Segons un comunicat emès per la Comissió, el Síndic “ha destacat que dins del context de l’Estat espanyol, Catalunya és el territori on s’han retirat més monuments i elements de simbologia franquista i que el cas de Tortosa és una excepció en l’àmbit de país”.

Es dóna la incoherència que Bel, tot un vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, en un primer moment es va oposar a la consulta que es farà a la ciutadania sobre la continuïtat del monument.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.