Grècia rebutja la troika i enforteix Tsipras

El 'No' obté el 61% dels vots en el referèndum
alexis tsipras oxi
alexis tsipras oxi

Els ciutadans grecs han rebutjat les condicions plantejades pels creditors -la troika– al seu país en el referèndum d’aquest diumenge i han optat, donant un suport majoritari al ‘No’, per reforçar la posició negociadora del seu Govern.

El ‘No’ s’ha imposat a totes les circumscripcions i ha obtingut el 61,31% dels vots, mentre que el ‘Sí’ n’ha totalitzat el 38,69%. La participació s’ha situat en el 62,5%.

El primer ministre hel·lè, Alexis Tsipras, havia demanat el ‘No’ per poder pressionar els creditors i obtenir “una millor solució” per a Grècia. En aquest sentit, ha sol·licitat els darrers dies una quitança del 30% del deute i l’establiment d’un període de gràcia de 20 anys.

“El mandat no és de ruptura amb Europa sinó de negociació”, ha declarat aquest diumenge Tsipras, que ha interpretat el resultat com un rebuig de la democràcia al xantatge. “El poble grec ha fet una elecció històrica i valenta. La seva resposta alterarà el diàleg existent a Europa“, ha assegurat.

La primera víctima política de la victòria del ‘No’ és l’anterior primer ministre, Antonis Samaras, que liderava l’oposició i demanava el ‘Sí’ als grecs: ha anunciat la seva dimissió com a president del partit Nova Democràcia.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari