Més de 77.000 universitaris han plegat per les taxes

Els centres públics perden alumnes mentre els privats incrementen matriculacions
Manifestació contra el 3 2
Manifestació contra el 3 2

L’increment de les taxes per estudiar un grau a la universitat està convertint l’educació superior en una quimera per a molts alumnes. Més de 77.000 estudiants han abandonat la universitat pública o han renunciat a matricular-se des del curs 2011/2012 per l’augment de les taxes, segons un informe elaborat per CCOO.

Tot i suposar el sacrifici de moltes famílies, que prioritzen l’educació dels seus fills i filles, l’informe, que compara dades del Ministeri d’Educació, assegura que “s’està reduint la població universitària als centres públics d’Espanya”.

En tres anys, del curs 2011/2012 al 2013/2014, les matriculacions han passat d’1,37 milions d’alumnes a 1,32 milions. CCOO contra argumenta la justificació del Ministeri de la disminució de la població d’entre 18 i 24 amb l’increment de matriculacions que s’havia anat produint fins el curs anterior a l’increment de les taxes.

També argumenten la crescuda de matriculacions dels centres privats durant el mateix període. Que exemplifiquen amb la Universitat Internacional de La Rioja, que des del curs 2009/2010 ha crescut gairebé un 900%.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.