AndBank no té ni idea de què són les ‘làmines financeres opaques’

El Júnior va justificar el seu enriquiment a Andorra per aquests suposats actius
El conseller delegat d'AndBank Andorra, Rafael Gascó, a la comissió Pujol
El conseller delegat d'AndBank Andorra, Rafael Gascó, a la comissió Pujol

“Tinc 35 anys d’experiència bancària i mai a la meva vida he escoltat res que s’assembli a ‘làmines financeres opaques’. És el primer cop que escolto aquesta expressió”, ha respost aquest dilluns, a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, el conseller delegat d’AndBank Andorra, Rafael Gascó. Quan va comparèixer a la mateixa comissió, Jordi Pujol Ferrusola va utilitzar aquesta expressió per justificar com s’havien inflat els seus comptes corrents a Andorra.

Davant el rebuig dels representants d’AndBank Andorra, emparant-se en la diferent jurisdicció, la comissió Pujol ha cridat la seva sucursal a Espanya. Però el conseller delegat de l’entitat a la Península s’ha desentès dels problemes que arrossega la matriu del grup. “Tots els procediments per evitar el blanqueig s’apliquen a qualsevol jurisdicció. Tota la normativa és molt extensa i profunda. AndBank Espanya té entre el 7 i el 10% de la plantilla que es dedica a això”, ha defensat Gascó els mecanismes per evitar el frau i l’evasió fiscal.

Preguntat pel cas Pujol, el conseller delegat d’AndBank Espanya s’ha desentès d’un cas que queda fora de la seva jurisdicció. “No tinc informació que pugui aportar. La meva incorporació al grup és al 2011. La nostra activitat a Espanya no té res a veure amb l’activitat que el nostre grup pugui tenir a qualsevol altra jurisdicció”, ha dit.

El Tribunal de Corts denega la llibertat a Joan Pau Miquel
Joan Pau Miquel seguirà empresonat a la Comella. El Tribunal de Corts va denegar a final de la setmana passada la petició de llibertat de l’exconseller delegat de Banca Privada d’Andorra (BPA) formulada per segona vegada per la defensa, informa el Diari d’Andorra.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari