Mas liderarà CDC el 27-S si les entitats no creen una candidatura pel ‘sí-sí’

El president avisa que és "l'últim intent" de buscar la unitat
mas tv3 22 juny 2015
mas tv3 22 juny 2015

La proposta del president Artur Mas a l’ANC, l’AMI i l’Òmnium Cultural perquè aquestes entitats basteixin una candidatura pel ‘sí-sí’ és “l’últim intent”, ha dit el mateix Mas, de buscar la màxima unitat el 27-S. El president de la Generalitat ha explicat, en una entrevista concedida a TV3 aquest dilluns a la nit, que la seva prioritat és aquesta candidatura d’unitat pel ‘sí-sí’ amb les entitats i la gent i que ni obliga a aquestes entitats independentistes a promoure-la ni ell reclama cap paper en concret perquè, segons diu, no vol ser un problema, per bé que es considera “part de la solució”.

El suposat ‘pla B’ de Mas sembla, però, el més factible. El president ha assegurat que si aquesta unitat impulsada per l’AMI, l’ANC i Òmnium no s’aconsegueix, liderarà CDC (o la llista que, amb un altre nom, impulsin els convergents) en la contesa del 27-S: “Si la unitat no és possible, jo tiraré endavant i intentaré a portar el país a decidir el seu futur”. En aquest sentit, un dels seus homes de confiança, Francesc Homs, ha abandonat aquest mateix dilluns el seu càrrec com a portaveu del Govern per poder dedicar més temps, segons ha anunciat el mateix Mas, a preparar la campanya del 27-S.

Atzucac i Churchill
El president de la Generalitat ha recalcat que les eleccions del 27 de setembre només tenen sentit si són un plebiscit i, preguntat per la possible frustració que podria generar una derrota del bloc sobiranista a les urnes i per l’atzucac a què podria conduir Catalunya, Mas ha respost que “Si no sumem, no serà perquè no s’hagi intentat”. “Churchill deia: “No serem jutjats per les crítiques dels nostres adversaris, sinó per les conseqüències dels nostres actes”, ha afegit.

“Ens l’hem jugada molt”, ha emfatitzat el president amb relació a les querelles i les imputacions que han rebut ell mateix, l’exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per la celebració de la consulta alternativa del 9-N. Pel que fa la frontera entre el fracàs i l’èxit del procés, Mas ha explicat que “per mi perdre és no fer-ho i fer-ho ja és guanyar”.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari