De la Rosa calla com un mort

El seu silenci a la 'comissió Pujol' contrasta amb la seva loquacitat amb el 'petit Nicolás'
Javier de la Rosa
Javier de la Rosa

La primera compareixença de la sessió d’aquest dilluns a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política s’ha caracteritzat per la manca de respostes.

El financer Javier de la Rosa, quiet i inexpressiu com un estaquirot i callat com un mort, ha escoltat preguntes de tota mena: sobre els milions que, segons la UDEF, va lliurar ell mateix a Jordi Pujol i a CDC, la seva relació amb Macià Alavedra i Miquel Roca, les declaracions davant la mateixa comissió de Lluís Prenafeta, els dubtes sobre el broker i testaferro Arturo Fasana, i la seva vella amistat -ja trencada- amb Xavier Trias, entre altres. Totes elles debades.

David Fernàndez, president de la Comissió li ha demanat col·laboració, però De la Rosa, que ha dit que ha col·laborat amb la seva presència, s’ha negat a respondre adduint raons “estrictament jurídiques” i s’ha mantingut callat, fins i tot quan ha hagut d’escoltar les confidències que ell mateix va fer el passat setembre al ‘petit Nicolás’, l’àudio de les quals va revelar Público el passat 16 d’abril.

De la Rosa, aleshores molt loquaç, havia descrit casos de corrupció de CDC, el PSOE, el PP i el rei Joan Carles I amb un relat que esquitxava una llarga llista de personalitats catalanes i espanyoles: els membres de la família Pujol, el president Artur Mas, el ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, l’advocat Cristóbal Martell, els expresidents espanyols Felipe González i José María Aznar, l’exvicepresident espanyol Rodrigo Rato, Emilio Botín, Artur Suqué i Carles Sumarroca, entre molts altres.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari