Les “raonables sospites” per les pensions vitalícies a torturadors

Colau considera que "no té sentit" pagar a agents condemnats per maltractaments
Capçalera de la manifestació 4-F
Capçalera de la manifestació 4-F

L’Oficina Antifrau de Catalunya troba “raonables sospites” i “grolleres coincidències temporals” en les baixes tramitades als dos guàrdies urbans que van participar del cas 4-F, condemnats per tortures i el reconeixement de la seva incapacitat permanent. També requereix a l’Institut Nacional de la Seguretat Social que extremi els controls a l’hora de revisar les invalideses. Malgrat tot, explica la CGT, l’Oficina ha arxivat la denuncia, que va tramitar el sindicat perquè es revisés la concessió de les invalideses permanents als ex agents Víctor Bayona i Bakari Samyang, per manca de proves.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha opinat sobre la resolució emesa per Antifrau i publicada per ‘El Periódico’, i ha considerat que “no té sentit” que s’estiguin pagant pensions vitalícies a dos ex guàrdies urbans condemnats per maltractaments i tortures a un detingut.

El testimoni de Bayona i Samyang va ser clau en les imputacions del cas 4-F, que va adquirir una dimensió social després de l’emissió del documental ‘Ciutat Morta‘ a la televisió pública. Els dos ex agents van ser condemnats a dos anys i tres mesos de presó per haver torturat el fill del cònsol de Trinitat i Tobago a Noruega.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari