La BPA té data de desaparició: el 31 de juliol

El banc que aplegarà els actius bons de l'entitat intervinguda se subhastarà abans de final d'any
Una de les antigues oficines de BPA.
Una de les antigues oficines de BPA.

La decisió sobre el futur de la Banca Privada d’Andorra (BPA), adoptada per l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) andorrana el passat 11 de juny, ha estat comunicada aquest dilluns als treballadors de l’entitat: aquest banc deixa d’existir el 31 de juliol.

Es crearà un banc pont: un ‘banc bo’ “immunitzat de les deficiències identificades en la gestió anterior de BPA indicades pel FinCEN“, segons l’AREB, i s’engegarà un procés de venda per subhasta pública que s’enllestirà abans no acabi el 2015.

Aquest banc bo aplegarà actius i passius considerats aptes i serà dirigit amb la supervisió de l’AREB fins que s’efectuï la venda per subhasta competitiva, amb el consegüent lliurament a un nou propietari.

L’AREB descarta trossejar la BPA, que es vendrà en bloc i operarà fins a la seva venda amb restriccions i amb una nova direcció general al capdavant d’un nou organigrama.

La visita de Valls
El primer ministre francès, Manuel Valls, visita aquest 19 de juny el Principat per reunir-se amb el cap de govern andorrà, Toni Martí. Malgrat que la BPA no figura entre els temes que tractaran en la seva trobada, segons l’agenda oficial, algunes informacions han apuntat que Andorra vol que una entitat francesa adquireixi el ‘banc bo’ que sorgeixi de la BPA. Entre les prioritats del viatge de Valls hi hauria l’impuls de les inversions franceses a Andorra.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari