Alavedra: “Mai De la Rosa em va oferir ni cinc, ho hauria rebutjat”

L'exconseller de Governació defensa Pujol i la seva família
Macià Alavedra a la comissió Pujol
Macià Alavedra a la comissió Pujol

L’exalt càrrec de CiU, Macià Alavedra, ha passat pel Parlament per fer una defensa de Jordi Pujol i de la seva gestió al capdavant de la Generalitat i per negar que s’hagi lucrat durant l’exercici de la funció pública. El judici oral que té obert per tràfic d’influències i blanqueig de capitals li ha permès emparar-se en el dret de no contestar preguntes relacionades amb la seva imputació, com per exemple els comptes corrents que té oberts a l’estranger.

“No li respondré. Ja no parlo de presumpció d’innocència, perquè entre tots, polítics i mitjans de comunicació, ens l’hem carregat. No apel·lo a aquest dret, perquè està pel terra. Però n’hi ha un altre que és, siguis innocent o culpable, de defensar-te”, ha argumentat l’exconseller de Governació, Economia i Finances de la Generalitat, Macià Alavedra, aquest dimarts a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció. L’exdirigent s’ha acollit al seu dret a no respondre qüestions relacionades amb el procés judicial que té obert pel Cas Pretòria, d’urbanisme, pel qual la Fiscalia Anticorrupció li demana gairebé 7 anys de presó.

Alavedra ha defensat l’expresident: “El senyor Pujol, el crec profundament i crec que ha estat un gran president. El valoro moltíssim”, i la seva família. Ha negat tenir negocis amb Pujol Ferrusola i ha negat també haver-lo vist pel Palau de la Generalitat.

L’exconseller ha rebutjat, tot i fer carrera política com a interlocutor amb les gran empreses del país, cap lucre amb l’Executiu durant el mandat Pujol: “No he tret cap ni un benefici de cap operació de la Generalitat. No sé res. Mai el senyor De la Rosa m’ha ofert ni cinc, i jo ho hauria rebutjat“. Només ha mig reconegut tenir diners a l’estranger: “Si he tingut diners a fora, li asseguro que tots els diners provenen de les meves empreses”, ha dit.

Tampoc ha aclarit la raó per la qual CiU va nomenar el jutge Estevill perquè anés al CGPJ. “Estevill posava cada setmana un empresari a la presó, i després s’ha demostrat que no tenien culpa”, ha dit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides