Mas torna a desinflar el ‘procés’

El president suggereix el Govern espanyol que mogui peça
artur mas
artur mas

“O el sobiranisme a Catalunya té prou força per acabar constituint un Estat o Espanya té prou iniciativa política per proposar una solució que després sigui acceptada pel poble de Catalunya”. Aquesta és la disjuntiva plantejada pel resident de la Generalitat, Artur Mas, aquest dijous a la reunió del Cercle d’Economia celebrada a Sitges. 

El president, així doncs, obre la porta a un canvi de rumb que dependria del Govern de l’Estat, per bé que es considera “escèptic” sobre eventuals plantejaments de l’Executiu de Rajoy i s’ha referit al “cansament del ‘peix al cove’“, l’ampliació gradual de l’autogovern del pujolisme.

Després d’assegurar que han cercat l’acord amb el Govern espanyol “per totes les vies” sense haver-lo assolit, Mas ha descrit les seves decisions pel que fa a les relacions amb Madrid com el “fruit d’una experiència de tres dècades”.

De TV3 a “Teleprocés”
El mateix dia, ha aixecat fortes crítiques la darrera edició del programa de debat de TV3 .CAT, on tots els convidats eren representants de forces i entitats favorables a la independència de Catalunya: Marta Rovira (ERC), Isabel Vallet (CUP), Josep Rull (CDC), Muriel Casals (Òmnium Cultural) i Jordi Sànchez (ANC).

Als retrets s’han sumat membres de formacions polítiques com el PSC, el PP, ICV o Podem i, mitjançant el hashtag #TV3noemrepresenta, molts usuaris de Twitter han protestat contra la manca de pluralitat en la televisió pública catalana.

La diputada d’ICV-EUiA Marta Ribas ha rebatejat TV3 com “Teleprocés” aquest divendres en la sessió de control a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) on s’ha confirmat que un conegut independentista com és l’economista ultraliberal Xavier Sala-i-Martin tindrà un programa de vuit capítols a TV3 coproduït per El Terrat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides