Els secrets del Kremlin de la Costa Brava

L'obertura de judici oral contra l'exalcalde Xavier Crespo per les seves relacions amb la màfia russa marquen les eleccions de Lloret de Mar
crespo lloret
crespo lloret

En plena campanya electoral, el convergent Xavier Crespo ha renunciat al seu escó al Parlament, però ho ha fet perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit obrir-li judici oral, que se celebrarà del 3 al 15 de juny, pel presumpte tracte de favor a una trama de la màfia russa, que va recompensar-lo amb generosos regals en els seus temps d’alcalde de Lloret de Mar.

A la banqueta dels acusats, seuran al costat de l’exalcalde el que va ser el seu regidor d’Urbanisme, Josep Valls, així com l’arquitecta municipal, Pilar Giménez, que suposadament va posar en contacte Xavier Crespo i Andrei Petrov, l’encarregat de blanquejar diners de la màfia russa a la Costa Brava.

La Fiscalia demana per Crespo una pena de dos anys i mig de presó, disset anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics, una multa de 831.600 euros i que retorni els suposats suborns que va rebre de les trames empresarials russes que estaven al darrere de Petrov.

Dansarins zíngars
En la declaració a la Guàrdia Civil, Petrov va confessar que, quan Crespo era l’alcalde, li va fer diversos regals entre els quals destaquen dos viatges a Rússia: en el primer, en companyia de l’esposa i d’un dels fills, hi va haver excursions en helicòpter i sopars amb espectacle de dansarins zíngars; en el segon, finançat pel suposat mafiós rus Viktor Kanaikin, l’acompanyaven l’exregidor d’Urbanisme, Josep Valls, i el regidor de Turisme d’aleshores, Romà Codina, que és l’actual alcalde de Lloret de Mar.

De tots aquests, Codina és l’únic que no està imputat, però ha optat per no repetir com a alcalde i cedir el primer lloc de la llista de CiU a Jaume Dulsat.

Xavier Crespo i Josep Valls, que van controlar durant anys l’Ajuntament de Lloret de Mar, estan imputats per suborn i prevaricació. La Fiscalia considera que van donar “facilitats administratives”, que inclouen substancials rebaixes d’impostos, a l’empresa de Petrov perquè construís un centre comercial i un pàrquing a l’antiga plaça de braus de la localitat.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides