La UDEF veu indicis de tràfic d’influències en tres fills de Pujol

Un informe policial en mans del jutge Pedraz també apunta que Jordi jr., Josep i Oleguer van cometre suborn i falsedat documental
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

Tràfic d’influències, suborn i falsedat documental. Aquests són els tres delictes que, indiciàriament, atribueix un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) a tres dels fills de Jordi Pujol i Marta Ferrusola: Jordi júnior, Josep i Oleguer.

Segons informen El Mundo i La Razón aquest divendres, citant el contingut de l’informe remès al jutge Santiago Pedraz, de l’Audiència Nacional, José Manuel Sola Castel -soci de Rodrigo Rato- va pagar almenys 100.000 euros en comissions il·legals a Jordi, Josep i Oleguer Pujol Ferrusola. Els pagaments es van camuflar, segons els investigadors, amb factures d’assessories immobiliàries a França: quatre suposades comissions cobrades per empreses controlades pels tres germans.

Aquests pagaments, efectuats l’any 2007, són considerats “injustificats” i “inusuals” per la UDEF.

L’informe en mans de Pedraz és una actualització de les indagacions sobre Oleguer, el benjamí dels Pujol Ferrusola, imputat per blanqueig de capitals i delicte fiscal. En ell, la UDEF insta el jutge a cursar comissions rogatòries al Regne Unit, els Països Baixos i els paradisos fiscals de Guernsey i Curaçao per intentar treure l’aigua clara sobre la trama societària que la UDEF assegura que ha muntat el fill petit dels Pujol Ferrusola, així com destapar el destinatari final dels pagaments sota sospita.

A més, els investigadors de la UDEF troben acreditat que Oleguer Pujol va rebre mitjançant Ard Choille, societat investigada en el cas Pretòria, més de 5 milions d’euros per serveis d’assessorament en l’operació de compra de més d’un miler de sucursals del Santander, l’any 2008. L’opacitat impedeix identificar-ne el beneficiari últim, per la qual cosa s’insta a Pedraz que demani informació a l’estranger que permeti perseguir el rastre dels diners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides