Perilla l’operació de 8tv amb Mediaset

Vivendi es vol cruspir el grup controlat per Berlusconi
8tv godi cuni
8tv godi cuni

El Grup Godó vol obrir la porta del seu canal, 8tv, a l’entrada del capital de Mediaset, que ja opera a Espanya mitjançant Telecinco i Cuatro. Es dóna per segur que el grup italià, controlat per Fininvest, de Silvio Berlusconi, entrarà a l’accionariat de 8tv, que arrossega pèrdues, i que el seu aterratge comportarà la comercialització conjunta de la publicitat.

L’any passat era Godó qui es perfilava com a futur gestor publicitari de Televisió de Catalunya. Però, el maig del 2014, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va renunciar a l’externalització de la publicitat de TV3 i Catalunya Ràdio, el controvertit projecte del president de la Corpo, Brauli Duart, tombat després de mesos de pressió dels treballadors de Televisió de Catalunya.

Un any després d’haver hagut d’encaixar aquell cop, Godó veu amenaçada la seva operació amb Mediaset. El grup de mitjans que mena Berlusconi està en el punt de mira de la multinacional dels mitjans francesa Vivendi. Aquest grup, propietari de Canal França, ha ofert 5.500 milions d’euros per cruspir-se Mediaset i el seu negoci, molt rendible a Espanya, una maniobra que, segons publica El Confidencial Digital, ha desfermat el nerviosisme entre els directius de Cuatro i Telecinco.

Segons el mateix digital, directius de Telecinco assumeixen que Paolo Vaslile, l’home fort de Mediaset a Espanya, abandonarà el grup si Vivendi l’adquireix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides