Els Cierco s’abraonen contra el Tresor dels EUA

Responen al FinCen acusant-lo de destruir la BPA sense proves
tres bpa
tres bpa

La resposta dels germans Cierco, codirectors de la Banca Privada d’Andorra (BPA), a la demolidora nota del FinCen, que acusava l’entitat de facilitar el blanqueig de capitals a organitzacions criminals, ha estat d’allò més aspra.

El bufet nord-americà Lewis Baach, que representa els interessos dels Cierco davant les autoritats dels Estats Units, ha fet arribar un missatge al Departament del Tresor nord-americà on acusa el FinCen d’haver destruït la BPA sense proves i li reclama la retirada de la seva acusació, que va provocar la intervenció de la BPA per part de l’INAF, el regulador bancari del Principat d’Andorra.

Segons els representants dels Cierco, les autoritats nord-americanes van “fallar en la compilació d’informació i en l’avaluació objectiva del negoci legítim de BPA”. Tanmateix conclouen que “després d’haver consultat les fonts d’informació disponibles amb relació a aquest negoci i l’impacte de les mesures en els centenars d’empleats i els milers de dipositants”, les conclusions i actuacions “haurien d’haver sigut diferents”.

Els advocats dels germans Cierco assenyalen que “si el FinCen hagués iniciat un diàleg confidencial amb el banc, hauria pogut concloure que presentar aquest escrit [la nota acusatòria] era precipitat i desproporcionat” i argumenten que aquell escrit es basava en fets ja judicialitzats.

A més, Lewis Baach assenyala, per defensar l’actuació dels Cierco, la contractació, el 2003, de KPMG i Deloitte perquè elaboressin informes de prevenció del blanqueig per a la BPA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides