El fiscal superior de Catalunya: “És clar que hi ha fiscals amics”

Romero de Tejada naturalitza la cèlebre frase de Sánchez-Camacho
Romero de Tejada, al Parlament
Romero de Tejada, al Parlament

El fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, ha naturalitzat, aquest dilluns a la comissió parlamentària que investiga el frau i la corrupció, la cèlebre frase d’Alicia Sánchez-Camacho durant el famós dinar de La Camarga, quan la presidenta del PP va dir a Viky Álvarez que tenia un “fiscal amic”. “És clar que hi ha gent que té fiscals amics. Jo tinc molts amics advocats. Si algú ho vol dir… el fiscal està sotmès als principis de legalitat i imparcialitat. No ho hem investigat perquè estaríem tot el dia incorrent en diligències d’investigació”, ha dit.

Romero de Tejada ha negat que existeixi un “sentiment d’impunitat” de certes persones vers la Justícia. “Avui s’han robat moltes carteres a Les Rambles i potser s’han detingut tots els lladres, però no tot transcendeix”, ha posat d’exemple per explicar que es persegueixen tots els delictes i que la “Justícia és igual per a tothom”.

C’s ha preguntat pels aforaments d’alguns càrrecs davant els Tribunals i per la designació directa de jutges i fiscals per part dels parlaments. “Els aforats fan que la justícia sigui igual per a tothom? Els lladres de Les Rambles sopen amb el fiscal superior i altres membres de la Justícia?”, ha preguntat el diputat Carrizosa a la vegada que mostrava un retall de diari en què apareixia el fiscal De Tejada compartint taula amb el president Mas.

El fiscal ha defensat els aforaments, “perquè no signifiquen tenir impunitat”, i ha assegurat que estan subjectes als principis de legalitat, imparcialitat i jerarquia.

De Tejada ha rebutjat contestar qualsevol pregunta referent al cas Pujol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.