Lluís Foix confirma que Jordi Pujol s’autoentrevistava

L'expresident controlava els mitjans i va admetre en privat les comissions del seu primogènit, segons l'exdirector de 'La Vanguardia'
jordi Pujol acn
jordi Pujol acn

El periodista Lluís Foix, exdirector de La Vanguardia, ha reconegut ara quelcom que EL TRIANGLE va publicar fa temps: que l’expresident Jordi Pujol s’autoentrevistava tot emprant els mitjans com a plataforma.

En un article publicat al seu blog el dia de Sant Jordi, Foix es refereix al control pujolista dels mitjans: “Molts sabíem que hi havia coses que no anaven bé. Ensumàvem corrupció però no la investigàvem. El control polític sobre els mitjans de comunicació, públics i privats, era molt elevat. Més o menys com avui. Es parlava de l’oasi català. Aquí no passava res.”.

“Aquí hi havia un oasi d’aigües igualment putrefactes, una fossa sèptica perfumada, un silenci clamorós per part de tothom. Si Pujol escrivia una entrevista, tota sencera, amb preguntes i respostes, s’havia de publicar sense tocar ni una coma. La vigília de la publicació trucava per parlar de qualsevol tema però per preguntar, finalment, quin era el títol de l’entrevista. Home, president, deixi-m’ho per mi això. No permetia ni col·locar ni formular una pregunta marginal”, diu Foix.

I atribueix l’expresident un comportament venjatiu: “Un dia vaig decidir no signar l’entrevista a La Vanguardia que ell mateix havia escrit de dalt a baix. Hi vaig posar ‘declaracions recollides per aquest diari’. El silenci de Pujol va durar uns quants mesos. Estava castigat. M’havia dit aquell dia que qui millor li feia les entrevistes era Jordi Pujol i Soley.” Foix també evoca, en aquest sentit, que el periodista Arcadi Espada va publicar un article al Diari de Barcelona titulat “Jordi Pujol, nou redactor en cap de Catalunya“.

L’exdirector de La Vanguardia ja va admetre en un article a la revista El Ciervo, publicat després de l’esclat del cas Pujol, que l’expresident controlava els mitjans i relatava que “En un verano de los años 90 le comenté que corría por Barcelona que su hijo Jordi cobraba comisiones. Me lo razonó y me dijo que todo el mundo lo hacía, pero que su hijo lo hacía mucho mejor, más rápido y con mejores resultados”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides