CiU, incapaç de pactar una llista, no es presenta a Argentona

CDC i UDC també exhibeixen la seva esquerda concorrent per separat a Roses i la Bisbal d'Empordà
armengol argentona
armengol argentona

L’elaboració de les llistes de les eleccions municipals del 24 de maig s’albirava com un test de resistència de la cohesió de la federació de Convergència i Unió, particularment a partir de la votació per separat al Congrés dels Diputats i les hostilitats posteriors -inclòs l’enuig del diputat Sánchez Llibre-, que tenien el lideratge de Josep Antoni Duran i Lleida a Madrid com a epicentre.

Perden Argentona
I vet aquí que CDC i UDC han estat incapaços de pactar una llista perquè Convergència i Unió es presenti a Argentona, la qual cosa impossibilitarà que la federació repeteixi al capdavant d’aquest govern municipal.

L’obstacle insalvable, publica el web municipal Argentona Comunicació, ha estat “la decisió de CDC de no acceptar la imposició de l’actual regidor d’Unió, Manel Cruz, com a número 3 de la llista”. Segons el mateix web, “les respectives direccions dels partits no han avalat la presentació d’una candidatura alternativa”.

L’actual alcalde, Ferran Armengol (CDC), culpa Unió i atribueix el divorci i la desaparició de CiU com a opció en les pròximes votacions d’aquesta localitat a “la rebequeria i amistat d’un regidor d’Unió amb el seu cap comarcal amb qui comparteix negoci”.

Roses i la Bisbal
Les divergències entre Unió i Convergència també s’han manifestat a Roses i la Bisbal d’Empordà fins al punt que aquests partits no aniran junts a les municipals. En el cas de Roses, Unió concorrerà amb el nom d’Unió Municipal de Catalunya i CDC, sense militants ni exmilitants d’Unió, amb les sigles de CiU.

A la Bisbal, l’alcaldessa i candidata de CiU, Núria Anglada (UDC), va expulsar del govern el regidor convergent Xavier Font (cap de CDC a la localitat), com a reacció a la decisió de CDC de negar el seu suport a la llista de la federació de CiU i d’impulsar, en canvi, la candidatura Compromís per la Bisbal.

CiU es presenta a tots dos municipis, però arran d’aquests episodis, segons ha explicat a El Punt Avui Pere Vila, el president de la federació de CDC a Girona, “s’obriran expedients i se seguirà el procediment que pot acabar en expulsió”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides