Hisenda indica al jutge que Oleguer Pujol va cometre delicte fiscal

Vinculen el secretari de Mas amb una mediació de Jordi Pujol Ferrusola
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau
Oleguer Pujol, a la comissió parlamentària que investiga el frau

L’Agència Tributària veu un delicte fiscal en la regularització que Oleguer Pujol va fer de la part que li correspon de la fortuna familiar amagada a Andorra i ha comunicat aquesta conclusió al jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, publica aquest dilluns El Mundo.

Hisenda apunta que va incrementar en gairebé 750.000 euros el seu patrimoni de manera no justificada i demana ara al jutge Pedraz, segons la mateixa informació, que suspengui les actuacions administratives i engegui la investigació en seu penal, que considera que seria més eficaç. El fill petit de l’expresident de la Generalitat està imputat per frau i blanqueig de diners.

El Júnior i el secretari d’Artur Mas
D’altra banda, el contingut d’uns correus electrònics inclosos en la investigació a Jordi Pujol Ferrusola vincula una de les mediacions del primogènit de l’expresident amb qui era secretari d’Artur Mas, publica La Razón.

Segons aquesta informació, Salvador Heras, coordinador de l’Institut de Logístic Iberoamericana (ILI), va demanar el Júnior l’any 2002 que fes de mitjancer entre Auseba, una empresa que volia participar en el projecte d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), i Antoni Vives, qui llavors era secretari d’Artur Mas, conseller en cap del Govern presidit per Jordi Pujol.

En les primeres comunicacions que cita aquest diari, Heras demanava al Júnior donar “una bona entrada” a Auseba en aquell projecte. Posteriorment, sol·licitava que organitzés una trobada entre representants de l’empresa amb Joan Ramon Marsal -cap del projecte AOC- o amb Vives. Les reunions es van produir, segons els citats correus, i Heras va demanar a Jordi Pujol jr.: “Et prego que, si pots, facis pressió amb Toni Vives”.

La Generalitat, finalment, va adjudicar aquell any un contracte de 44.625 euros a Auseba.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari