Els metges reclamen un observatori contra les agressions a sanitaris

Consideren que els 46 expedients oberts el 2014 a Barcelona són la punta de l'iceberg
Bombona d'oxigen amb què el pacient va colpejar els treballadors
Bombona d'oxigen amb què el pacient va colpejar els treballadors

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) ha reclamat aquest cap de setmana la creació d’un gran observatori català contra les agressions als professionals sanitaris. Amb la tolerància zero com a reivindicació, aquests professionals volen combatre un problema que afecta els diferents estaments del sector, que es manifesta principalment a les àrees d’urgències, avaluacions sanitàries i baixes, atenció primària i psiquiatria, i que s’ha agreujat, en alguns casos, per culpa de les retallades de personal.

L’any 2014 es van obrir 46 expedients per agressions a metges a Barcelona, tres més que el 2013. Malgrat que la xifra és molt semblant, no significa que sigui real, indica Josep Arimany, director de l’Àrea de Praxis del Col·legi. De fet, aquests expedients són la punta de l’iceberg.

Agressió i acomiadament
El març, EL TRIANGLE va revelar l’agressió que van patir tres professionals sanitaris de l’Hospital Sant Rafael per part d’un pacient ingressat a la Unitat Integrada de Psiquiatria d’Adults (UIPA). Els treballadors, atemorits per agressions que la direcció considera puntuals, fa tres anys i mig que reclamen més personal per atendre els pacients i que es torni a contractar seguretat.

Arran de la denúncia d’aquest cas, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús van acomiadar un infermer per haver realitzat “activitat sindical” en el centre. La direcció de Sant Rafael el va acusar, concretament, de difondre un correu electrònic entre el personal amb la intenció de “generar alarma” i “d’atacar gratuïtament” l’Hospital amb la finalitat de “perseguir la desobediència” de la resta de treballadors. Segons UGT, en canvi, l’empresa no garanteix la seguretat dels treballadors i l’acomiadament de l’infermer va ser “arbitrari i injustificat”.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari