Morenés admet 32 contractacions amb la seva antiga empresa des que és ministre

El Govern espanyol no aclareix l'import ni com es van adjudicar
Pedro Morenés
Pedro Morenés

Una resposta del Ministeri de Defensa a una pregunta parlamentària del diputat d’Amaiur Jon Iñarritu ha revifat la polèmica que ha acompanyat Pedro Morenés des que és ministre: els seus vincles amb la indústria armamentística. Segons Defensa, amb Morenés al capdavant s’han signat 32 contractes amb el grup d’empreses de les quals ell va ser conseller i representant, revela Público.

Més enllà d’això, el Ministre no ha detallat res: ni quin fou el valor d’aquelles adjudicacions, ni si es van concedir a dit o mitjançant concurs públic.

Amaiur volia conèixer els contractes signats per Defensa amb Instalaza SA i les seves filials, i la resposta governamental ha estat un llistat de 140 contractes amb aquestes companyies del sector armamentístic, firmats durant 14 anys, on simplement consten l’any de formalització del contracte i l’òrgan que efectua la contractació.

Infolibre va publicar l’agost del 2014 que almenys dos d’aquells 32 contractes es van concedir a dit i tenien un valor de 3 milions d’euros. També amb relació a Instalaza i el fenomen de les portes giratòries entre la política i el sector privat, el mateix digital va publicar el gener del 2014 que la companyia on treballava Morenés va obtenir 13 milions en adjudicacions mitjançant el procediment negociat sense publicitat.

Cas Zaida
D’altra banda, els retrets de la diputada d’UPyD Irene Lozano al ministre Morenés pel cas de la comandant de l’exèrcit espanyol Zaida Cantera, qui va denunciar haver estat assetjada sexualment per un superior, que fou condemnat, han desembocat aquest dimecres en un aspre intercanvi d’acusacions.

Morenés ha demanat la diputada que “deixi de tacar el bon nom de les Forces Armades en la seva recerca d’autopromoció en la venda d’un llibre” -la militar i Lozano han escrit juntes un sobre el cas-  i ha acusat UPyD d’organitzar un circ mediàtic. La diputada Lozano considera que Morenés no va fer res per ajudar la denunciant i, a més de repassar els greuges citats per la capitana Cantera, present a l’hemicicle, ha dit que “Ella podria morir per vostè i vostè no va moure un dit per ella; això és motiu suficient per demanar la seva dimissió“. Morenés ha explicat que manté una política de “tolerància zero” contra els assetjaments sexuals a l’exèrcit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides