Gassiot titlla de “persecució per ideologia” la denúncia de la UAB

El rectorat es persona en la querella criminal contra el professor sense acusar-lo de cap delicte
Ermengol Gassiot, davant el Rectorat de la UAB
Ermengol Gassiot, davant el Rectorat de la UAB

El sumari de l’obertura d’un procés judicial penal que involucra 27 persones, 25 estudiants, un funcionari de la Universitat i el professor Ermengol Gassiot, no concreta cap comissió de delicte per part del secretari general de la CGT, qui veu, en la seva imputació, una “persecució ideològica” per l’activisme que ha desenvolupat al campus de Bellaterra contra el sistema instaurat pels membres del Rectorat.

L’acusació utilitza com a arguments el fet de “formar part d’un col·lectiu” que ha mantingut posicions crítiques vers les pràctiques de l’equip del rector Ferran Sancho. El procés ha estat impulsat per la Fiscalia de Sabadell a instàncies del rector i el seu equip de la UAB, que es presenten com a acusació particular, amb el pretext de les mobilitzacions estudiantils del curs 2012-2013. Des del sindicat entenen que el Rectorat actua contra la candidatura ‘Nova UAB’ que va qüestionar les formes de l’equip de Sancho. “Volen eliminar l’oposició”, diuen des del sindicat. Les diligències associades al sumari esmenten també forces polítiques i sindicals com SEPC, CAF, CAU i la CUP.

“És un intent d’aniquilar per la força un debat públic i polític d’idees”, ha explicar aquest dijous Gassiot, qui va conèixer la imputació mitjançant una carta certificada. “Ningú del rectorat s’ha posat en contacte amb mi i això que la Universitat té altres mecanismes per actuar”, ha afegit.

El cap del Departament i professor d’història, Jordi Estévez, ha titllat de “muntatge” les imputacions. “Aquest procés atempta contra l’esperit de llibertat de pensament que ha de regnar a les universitats. És inconcebible i completament anacrònic”, ha dit.

Pendent de la citació per declarar al jutjat d’instrucció de Cerdanyola, la CGT exigeix la retirada de la UAB com a acusació i la rectificació del Rector.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides