Les tres ‘perles’ d’Oriol a la comissió Pujol

"Conec un ex-amant de Camacho i no se'm passa pel cap convidar-lo a dinar i posar-li un 'florero'"
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció
Oriol Pujol a la comissió sobre el frau i la corrupció

L’expresident del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha negat tenir diners a l’estranger i ha rebutjat haver regularitzar ni un euro. A la comissió que investiga el frau i la corrupció, l’exdiputat ha evitat aquest dilluns parlar de la ‘deixa’ que suposadament els va donar en herència el seu avi i ha tret ferro, perquè s’han “descontextualitzat”, als SMS i les gravacions d’ell i el seu soci Sergi Alzina sobre l’entramat de les ITV.

“No tinc diners a l’estranger. No he regularitzat perquè no ho havia de fer. Sobre la deixa, el pronunciament de tots aquells que estan imputats serà allà on correspon, al jutjat d’Instrucció número 31″, ha respost Oriol Pujol després que cada diputat de cada grup parlamentari preguntés per la deixa que suposadament els va donar en herència el seu avi.Pujol ha negat també haver tingut “mai ni la intenció ni l’objectiu de tenir participació en una empresa que explotés una ITV”.

Preguntat per si donava per bones les 38 gravacions i el centenar de SMS que l’involucren amb l’entramat de les ITV: “Si donar-los per bons vol dir que es van produir, que un seguit de gent van ser escoltats en els seus correus, SMS i trucades i d’això es fa un refregit que afecta Oriol Pujol, doncs sí”.

Pujol ha deixat anar tres ‘perles’ durant la compareixença: ha tingut un frec a frec amb el diputat del PP Sergio Santamaría, qui l’ha acusat insistentment -tant que el president de la comissió ha amenaçat amb interrompre la comissió- de corrupció. Pujol ha replicat amb el rebuig de Sánchez Camacho de comparèixer per donar explicacions sobre Método 3 i la gravació del dinar que la mateixa Camacho i Vicky Álvarez van mantenir a La Camarga. “Jo conec una ex-parella sentimental de Camacho… i no el convidaré a dinar per posar-li una gravadora en un florero i fer-lo enraonar…”, ha etzibat el convergent, sense aclarir qui era. David Fernàndez (CUP) ha anunciat que la presidenta del PP ha mostrat la seva disposició a comparèixer a la comissió.

L’exdiputat ha deixat un parell de ‘bombes’ més per al final de la compareixença: ha assegurat que es va reunir amb el ‘petit Nicolás’, “qui venia de part de la vicepresidenta i del ministre d’Interior i qui sabia coses de reunions que només podia saber jo i em parlava de converses que no estaven al sumari”. I ha explicat que en una trobada amb Sánchez-Camacho, al 2011, per parlar sobre possibles coalicions per a les municipals, la presidenta del PP li va preguntar pels negocis de la seva dona i poc després va esclatar el cas de les ITV: “No sé si era pel fiscal amic”, ha dit Pujol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides