El secretari d’Universitats, més a prop de Wert que dels vaguistes

Antoni Castellà diu que la convocatòria va ser "electoralista" i rebutja que el decret comporti el '3 2'
Antoni Castellà
Antoni Castellà

“El que fins ara decidia Madrid centralitzadament, ara ho podran decidir les comunitats autònomes i les Universitats”, ha dit el secretari d’Universitats, Antoni Castellà, a Barcelona FM aquest divendres. Segons ell, això és el més important del decret impulsat pel ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que ha provocat la indignació de molts estudiants de secundària i universitaris, així com de professors i sindicats, i ha motivat les dues jornades de vaga i mobilitzacions de dimecres i dijous.

Castellà considera que els sindicats van fer una interpretació en clau espanyolista del decret i celebra aquesta ‘descentralització’ del ‘dret a decidir’ en l’àmbit educatiu. A més, nega que el nou marc suposi un canvi de quatre anys de grau i un de màster a tres de grau i dos de màster.

El secretari d’Universitats ha indicat que la flexibilització (graus de 3 anys) tindrà com a límit la no afectació del preu dels estudis: “Si alguna universitat pensa que un grau passi a tres la condició és que hem establert [que] no tingui cap impacte econòmic negatiu sobre l’estudiant”.

Urnes i mobilitzacions
Segons ell, màxim exponent de l’ala independentista d’Unió Democràtica de Catalunya, la convocatòria de les jornades de vaga va ser electoralista. Fa una setmana, el regidor de Sants-Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, es referia en termes molt semblants a una altra mobilització: les protestes per Can Vies. Segons va dir, “hi ha gent en el col·lectiu de Can Vies que fa política i té la intenció d’anar prement i posant pressió en aquesta problemàtica a mesura que s’acosten les eleccions”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides