L’assessor fiscal dels Pujol apareix a la ‘llista Falciani’

Sánchez Carreté va arribar a tenir 950.000 euros a Suïssa el 2007
sanchez carrete
sanchez carrete

Joan Anton Sánchez Carreté, l’assessor fiscal dels Pujol que va declarar davant el jutge Pablo Ruz que ignorava que la família de l’expresident tingués comptes a l’estranger i que només ho va saber poc abans de la confessió del 25 de juliol del 2014, quan l’exMolt Honorable va demanar-li “consell”, també apareix a la ‘llista Falciani’.

Segons les dades difoses per Hervé Falciani que han transcendit darrerament, aquest economista disposava de dos comptes amb 1,3 milions de dòlars (uns 950.000 euros) a la filial suïssa del HSBC l’any 2007. Sánchez Carreté admet ser-ne el titular, informa El Confidencial, però diu que els comptes “són legals”, que ha informat Hisenda i que els emprava per realitzar operacions a l’estranger.

Va obrir una el 1990 amb el nom “Pancho”, que totalitzava 375.121 euros de saldo quan Falciani va obtenir la informació, i una altra més recent en l’obertura de la qual va fer servir Malvedon Overseas SA, una mercantil domiciliada a les Illes Verges, com a pantalla.

Problemes judicials
Sánchez Carreté no té un historial net. Fou indultat el 2009 pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero després d’una condemna de dos anys de presó per delicte fiscal i, en el marc del cas Hisenda, també fou condemnat, però només a dos mesos d’arrest domiciliari.

(Visited 60 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari