És impossible estalviar 2.600ME al mes amb polítics mileuristes

Ni hi ha 400.000 polítics ni cobren de mitjana 6.800 euros al mes
PP Génova
PP Génova

Les xarxes socials han proposat aquests dies que els polítics d’Espanya, segons la informació que ha corregut n’hi ha uns 400.000 que cobren una mitjana de 6.800 euros mensuals, passin a ser mileuristes i amb els diners que sobrin, uns 2.600 milions al mes, es contracti desocupats. El diari ‘Eleconomista‘ s’ha encarregat de desmentir aquestes xifres: hi ha unes 125.000 persones al país que es dediquen directa o indirectament a la política.

Amb els Pressupostos a la mà, les administracions públiques destinen una partida anual de 93.000 milions en personal. Si les xifres de les xarxes fossin correctes, la classe política es repartiria 38.000 milions, mentre que els altres 55.000 s’haurien de repartir entre els 2,5 milions de funcionaris. No surten els números.

Pel què fa al salari, només membres de les Mesa del Congrés i del Senat, els alts càrrecs de Justícia i alguns caps de comunitats autònomes perceben més de 95.000 euros l’any. Segons l’INE, de mitjana, els empleats públics que depenen de l’administració central cobren uns 2.530 euros mensuals. Poc més de 31.800 euros bruts l’any per treballador. És clar, doncs, que retallant la partida de la classe política no seria suficient per estalviar 2.600 milions al mes per destinar-los als desocupats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides