Els sindicats alemanys abracen la Grècia de Syriza

Un manifest advoca per aprofitar l'oportunitat i refundar Europa enfortint la democràcia
tsipras
tsipras

El sindicalisme alemany ha difós un manifest de suport a la democràcia grega que convida a entendre l’auge de Syriza com una “oportunitat” i no com una “amenaça”. El text, titulat “Grècia després de les eleccions – no és una amenaça sinó una oportunitat per a Europa“, planteja la necessitat de tornar a avaluar i revisar les polítiques econòmiques de la Unió Europea.

Aquests sindicats recorden que l’assistència financera enviada a Grècia només es va dirigir a estabilitzar el sistema financer i indiquen que això no mereix l’etiqueta de “reforma”, donat que els problemes estructurals no s’han resolt. També interpreten el resultat de les darreres eleccions com un “veredicte devastador” contra la política “fracassada” que ha generat una “crisi humanitària sense precedents a Europa”, caracteritzada per la davallada del salari mínim (-22%) i la condemna a un terç de la població a la pobresa, entre altres efectes.

Democràcia sense xantatges
El manifest aposta per superar les polítiques d’austeritat amb negociacions sense “intents de xantatge” amb el flamant Govern grec i argumenta que si els anhels de canvi polític per parts dels grecs acaben suposant l’expulsió de Grècia de l’Euro, significaria que la UE és incompatible amb el funcionament democràtic dels Estats membres. El text advoca, tanmateix, per combatre el “dèficit democràtic” comunitari i impulsar un projecte europeu basat en la regeneració econòmica i la justícia social.

A casa nostra, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha signat aquest manifest de suport al govern d’Alexis Tsipras i la reformulació de les institucions europees.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides