“No tots som iguals davant la llei”

Una marxa a Barcelona commemora els 9 anys del 4-F
Capçalera de la manifestació 4-F
Capçalera de la manifestació 4-F

“La quantitat persones que formen la manifestació d’avui demostra que la gent desconfia de les versions oficials i que han perdut la por”, deia l’advocat Jaume Asens abans de començar la marxa que aquest dimecres, 4 de febrer, ha concentrat unes dues mil persones per reivindicar les altres ‘Ciutats Mortes’ de Barcelona, nou anys després del succés del 4-F.

Ester Quintana i els ‘Ojo con tu ojo’, ‘Justícia per a Juan Andrés Benítez’, Pedro Álvarez, Alfon, els encausats pels disturbis posteriors al desallotjament per Can Vies, les encausades per l”Operació Pandora i representants de la Plataforma ‘Tanquem els CIE’ entre d’altres han format part de la comitiva, que ha engegat la marxa a les 19h a plaça Universitat amb destinació a la plaça Sant Jaume.

Abans d’iniciar el trajecte, Mariana Huidobro, mare d’un dels empresonats pel 4-F ha recordat els casos en què un “muntatge de corrupció policial, política i judicial” ha enviat innocents a la presó. Asens ha comparat el cas de l’expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, qui “s’ha lliurat de condemna perquè la seva paraula ha valgut més que la de la policia, no com el cas dels encausats per Can Vies. Això demostra que no tots som iguals davant la llei”.

Durant la marxa s’han cridat consignes de rebuig a algunes actuacions policials i contra els cossos i forces de seguretat: “Assassins a sou del poder” o “la policia tortura i assassina”. La manifestació s’ha aturat davant la comissaria de Via Laietana, on ha augmentat el volum de l’escridassada. I ha acabat cap a quarts de deu del vespre a Sant Jaume, on familiars dels encausats per Can Vies han demanat que “no es criminalitzin els nostres fills i filles perquè siguin dissidents”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides