La Sindicatura de Comptes veu irregular la indemnització de TV3 a Mònica Terribas

El seu successor, Eugeni Sallent, va transgredir la normativa quan es va contractar amb Godó
Mónica Terribas
Mónica Terribas

L’informe de la Sindicatura de Comptes que fiscalitza la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) durant el període 2010-2012 ha revelat dues irregularitats relacionades amb els dos últims directors de TV3.

La indemnització de Terribas
La Sindicatura planteja que la televisió pública catalana no hauria d’haver indemnitzat Mònica Terribas el 2012, quan va ser destituïda, perquè es va reincorporar com a professora a la universitat pública. Específicament, l’informe indica que “L’article 2.4 del Decret 243/2004, el 30 de març, pel qual es regulen determinats aspectes de la contractació laboral a la Generalitat de Catalunya, estableix que no té dret a percebre cap indemnització per incompliment del preavís la persona acomiadada que tingui dret a reincorporar-se a un lloc de treball reservat a la mateixa Administració i en entitats del sector públic“.

La CCMA, que presideix Brauli Duart, en canvi, al·lega que la Corporació va considerar procedent el pagament de la quantitat satisfeta a Terribas en concepte de preavís i que l’article esgrimit per la Sindicatura de Comptes no s’ha d’aplicar, atenent a la naturalesa jurídica de la universitat que, interpreta, no se la pot considerar sector públic en sentit propi.

La intervenció de Sallent
En el cas d’Eugeni Sallent, successor de Terribas al capdavant de Televisió de Catalunya (TVC), es critiquen les contractacions amb el Grup Godó, d’on ell procedia. L’actual director s’havia d’haver mantingut al marge i no haver intervingut en el contracte perquè havia sigut alt directiu de Godó durant els dos anys anteriors.

La Sindicatura no considera que Sallent transgredís la normativa d’incompatibilitats però sí la llei que regula les causes d’abstenció de càrrecs públics.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides