Bartomeu s’atrinxera, dispara i no renuncia com a candidat

Diu que els poders de l'Estat passen comptes per Neymar i el procés sobiranista
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona
Josep Maria Bartomeu, president del FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu, el president no electe del FC Barcelona que va heretar el càrrec, com preveuen els estatuts, del seu dimitit antecessor, Sandro Rosell, pensa esgotar els mesos que li queden al capdavant del club i, si pot, perllongar-los amb una victòria electoral que, a hores d’ara, sembla més improbable que mai.

Bartomeu no només no pensa dimitir per haver estat imputat en el cas del fitxatge de Neymar, sinó que ha confirmat aquest dimarts que, malgrat tot, es pensa presentar a les pròximes eleccions del Barça, que se celebraran al final d’aquesta temporada.

La imputació per part del jutge Pablo Ruz correspon a al mateix fitxatge pels pagaments del qual, entre el 2011 i el 2013, es troben imputats el club i Sandro Rosell. El suposat delicte fiscal de Bartomeu s’hauria comès l’any 2014, concretament per no haver efectuat retencions per uns pagaments de la contractació del davanter brasiler. Li demanen 2,8 milions d’euros i haurà de comparèixer a l’Audiència Nacional el 13 de febrer.

Conspiració
El discurs de Bartomeu, entrevistat aquest dimarts a la nit a 8TV, consisteix a no assumir cap errada, falta o delicte, i a vincular els problemes judicials al fet que un club “català i catalanista” hagi contractat Neymar, hagi jugat amb la samarreta de la senyera després de la Diada, tingui jugadors que han participat en la “V” i hagi acollit un concert per la independència al seu estadi. El president del Barça ha evitat, això sí, acusar directament el Reial Madrid de ser la mà negra, per bé que ha recordat que el club blanc era l’altre aspirant a incorporar Neymar. També ha dit que, a banda de Lionel Messi, altres jugadors i directius es troben sota inspecció fiscal.

Pacte?
Pel que fa a un possible pacte amb la Fiscalia, Bartomeu ha assegurat que “el Barça no acceptarà mai cap pacte” que deixaria els responsables del club i el club mateix com a culpables. ‘Barto’ ha assegurat que tornarien a fer tot “exactament igual” i que les diferents interpretacions sobre la controvertida tributació constitueixen la clau d’aquest cas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides