Falck es menja el pastís de les ambulàncies

La licitació de la Generalitat satisfà totes les ambicions de l'agressiva multinacional danesa
ambulàncies
ambulàncies

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha repartit entre tres candidats els contractes del servei d’ambulàncies per als pròxims sis anys, prorrogables fins a deu, que poden totalitzar factures de més de 2.000 milions d’euros. El gran beneficiat, com es preveia, ha estat el grup danès Falck-VL, que s’ha endut els sis contractes que ambicionava, mentre que el segon gran beneficiat és Transport Sanitari de Catalunya (TSC), de la família italo-catalana Bonomi.

Al sac i ben lligat
En aquesta contesa per aconseguir els sucosos contractes -214 milions cada any- del servei d’ambulàncies de Catalunya, les ‘cartes’ han semblat sempre marcades. Fonts coneixedores del tarannà de Falck van revelar a EL TRIANGLE que aquest grup estaven tan segurs d’endur-se una gran part del “pastís” que havien encarregat 50 noves ambulàncies i exigien als carrossers catalans que treballessin en exclusiva per a ells, tot advertint-los que els penalitzarien si no obeïen. A més, havien llogat, també anticipadament, un gran magatzem logístic al carrer Xaloc de Sabadell.

Falck, una multinacional amb presència a més de 40 països que va adquirir el 75% de l’empresa d’ambulàncies Vicente Lázaro el 2012, s’ha vantat de comptar amb el suport d’una figura del ‘sector negocis’ de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Falck apunta a Bonomi
Les seves ambicions d’expansió a casa nostra no van quedar satisfetes amb Lázaro. La passada tardor, els Bonomi negociaven amb Falck la venda de TSC. Si l’operació s’enllestís, la multinacional danesa arribaria a controlar més de la meitat del sector de les ambulàncies de Catalunya.

El repartiment de lots ha quedat així:

Lot A (Alt Pirineu): Transport Sanitari de Catalunya
Lot B (Lleida): UTE Egara-La Fuente
Lot C (Camp de Tarragona): UTE Egara
Lot D (Terres de l’Ebre): UTE Egara-La Fuente
Lot E: (Girona i Alt Maresme): Transport Sanitari de Catalunya
Lot F: (Eix central): Falck
Lot G: (Àmbit Metropolitana Barcelonès Nord i Maresme): Falck
Lot H: (Àmbit metropolità Vallès Occidental): Falck
Lot I: (Àmbit metropolità Vallès Oriental): Falck
Lot J: (Àmbit metropolità Penedès-Garraf): Falck
Lot K: (Àmbit metropolità Baix Llobregat): Falck
Lot L: (Ciutat de Barcelona): UTE Barcelona
Lot M: (regió sanitària de Barcelona): UTE Barcelona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides