Tres segrestadors i quatre ostatges moren en sengles assalts

El sospitós d'haver mort una agent dijous retenia almenys cinc persones i exigia la Policia que deixés marxar els suposats autors de la massacre de París, que s'havien atrinxerat
Création Tendance Découverte
Création Tendance Découverte

El Grup d’Intervenció de la Gendarmería (GIGN) ha assaltat l’edifici on s’havien atrinxerat els germans Cherif i Said Kouachi i ambdós segrestadors han mort a mans dels agents francesos i l’ostatge ha estat alliberat. En l’assalt policial a la botiga kosher on almenys un home armat vinculat als anteriors havia retingut almenys cinc persones, el segrestador també ha estat abatut, informa Le Monde citant fonts policials, que sumen la mort de quatre ostatges en l’assat.

Dammartin-en-Goële
Cherif i Said Kouachi, identificats com els autors de la massacre a la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo, havien quedat encerclats per les forces policials en el taller d’una impremta de la localitat de Dammartin-en-Goële, a uns 30 kilòmetres al nord-est de Paris i a tocar de l’aeroport Charles de Gaulle. Abans havien robat un vehicle i la conductora havia avisat la Policia.

Els germans Kouachi s’havien atrinxerat en les instal·lacions de l’empresa Création Tendance Découverte, on hi havia un empleat, i havien dit als policies que estan disposats a morir “com a màrtirs”. Segons Le Figaro, un comercial ha relatat que se’ls ha trobat allà, s’han saludat i ells li han dit “nosaltres no matem civils”. També ha transcendit que tots dos afirmaven actuar en nom d’Al-Qaeda al Iemen, país on almenys Said va ser entrenat, asseguren funcionaris dels EUA.

Porte de Vincennes
Simultàniament, un home armat havia retingut almenys cinc persones en una botiga de productes kosher (aliments que obeeixen els preceptes jueus) situada a Porte de Vincennes, a l’est de París. La policia francesa indica que es tractava d’Amedy Coulibaly, a qui s’atribueix la mort de l’agent de la policia municipal tirotejada aquest dijous al sud de la capital francesa.

Coulibaly havia amenaçat de matar els ostatges si no es deixava marxar els germans Kouachi. Abans, fonts policials havien vinculat l’atac contra Charlie Hebdo amb la mort d’aquella agent. Segons Le Parisien, els pares del sospitós han estat detinguts i en l’escorcoll s’ha trobat propaganda islamista. A més, Le Monde ha informat que Hayat Boumeddiene, qui es creu que era la parella sentimental de Coulibaly, també s’havia atrinxerat i ara és buscada per la Policia francesa. Libération, en canvi, s’ha fet ressò d’una informació de la intel·ligència turca que la situa viatjant a Síria el passat dia 8, la qual cosa descartaria la seva participació directa en els fets.

D’altra banda, aquest divendres al matí, el ministre de l’Interior francès, Bernard Cazeneuve ha anunciat que no corre perill la vida dels ferits greus en l’atac contra Charlie Hebdo de dimecres passat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides