Demanen la dimissió de Boi Ruiz pel succés al Joan XXIII

Denuncien que la mort d'un pacient era "totalment evitable"
El conseller de Salut, Boi Ruiz
El conseller de Salut, Boi Ruiz

Enrique Gheron, de 76 anys, va morir del dia de Nadal, quatre hores després d’ingressar per un infart a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on no el van poder atendre a la Unitat d’Hemodinàmica perquè estava tancada. Va morir en el trajecte, de 90 quilòmetres, durant el trasllat a Bellvitge.

El centre tarragoní, que depèn de l’ICS, ha obert un expedient informatiu per aclarir el succés. La vídua es planteja denunciar la Generalitat. Els sindicats han carregat amb força contra la gestió de l’hospital públic, que obre la Unitat de 08h a 20h, i han reclamat l’obertura les 24h perquè no es repeteixi un succés que consideren “totalment evitable”.

“Les 12 hores en què no funciona Hemodinàmica s’està deixant d’atendre el 58% dels IAM amb elevació de ST de ciutadans que es poden veure afectats per codis d’infart, la qual cosa suposa un greuge comparatiu en relació als ciutadans que viuen en l’àrea d’influència d’hospitals amb atenció durant les 24 hores”, diuen els sindicats, que demanen responsabilitats.

Lamenten que el tancament, les taules informatives i la recollida de signatures i lliurament al Departament de Sanitat de la Generalitat de més de 16.000 aconseguissin l’ampliació de l’horari però no la seva obertura indefinida.

Més contundent, la Candidatura Autònoma de Treballadores de l’Administració de Catalunya – Coordinadora de Treballadors de la Sanitat Joan XXIII (Catac-cts) ha escrit al seu compte de twitter: “Queda clar que les retallades maten, queda clar que qui retalla en salut mata, i qui mata té un nom” #assassins. I minuts després: “El conseller Boi Ruiz hauria de presentar la dimissió immediatament, ja per dignitat y poca vergonya i anar una bona temporada a la presó”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides