Boi Ruiz menteix sobre els malalts d’hepatitis C

Multiplica per dos el nombre de pacients tractats amb els nous fàrmacs a Catalunya
artur mas boi ruiz
artur mas boi ruiz

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va mentir quan se li va demanar què en pensava del tancament d’un grup de malalts d’hepatitis C a l’hospital Josep Trueta, a Girona, per demanar que se’ls tracti amb els nous medicaments que curen del tot aquesta malaltia. Ruiz, que es va permetre el luxe de demanar-los que “reflexionessin” sobre la seva actitud, va dir que a Catalunya “s’han fet ja més de 700 tractaments amb els nous medicaments”.

El va desmentir, l’endemà, el gerent de Farmàcia i del Medicament del seu propi departament, Antoni Gilabert, que va explicar, al programa 8 al dia, de 8TV, que, des del mes d’agost, la Generalitat ha finançat 219 tractaments amb el fàrmac sofosbuvir i 174 amb simeprevir. En total, 393.

Tant greu com el seu desconeixement del nombre de pacients tractats amb els nous medicaments és que Boi Ruiz va reaccionar, en primera instància, dient que no tenia informació de l’ocupació de l’hospital gironí.

El conseller estava visitant aquell matí els pares que havien tingut els primers nadons del 2015. Va dir, això sí, que està disposat a rebre els representants de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C quan faci falta. De moment, no hi ha data de reunió encara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides