El PP aprova sense suports i amb crítiques la llei Mordassa

L'oposició assegura que retirarà la normativa quan els populars perdin la majoria absoluta
Títol de la imatge
Títol de la imatge

El Congrés ha donat llum verda aquest dijous a la nova versió de la llei Corcuera. La llei Mordassa ha estat aprovada amb els 181 vots dels diputats del PP pels 141 de rebuig de l’oposició. El text legal tipifica com a infracció les manifestacions sense comunicació prèvia a les institucions i regula la ‘devolució en calent’: expulsar immediatament els immigrants que passen la frontera sense els permisos requerits. També preveu un enduriment de les sancions per protestar al carrer, una multa de fins a 30.000 euros per negar-se a mostrar el DNI a un agent o per enregistrar imatges de policies esbatussant manifestants.

El ministre d’Interior ha desqualificat els crítics i els ha convidat a què li donin la seva adreça per “enviar-los” les persones que creuen el cercat de Ceuta i Melilla. Fernández Díaz ha rebutjat les crítiques d’aquells que anomenen la nova norma ‘llei Mordassa’ i els ha acusat d’actuar amb ‘mala fe’ i amb ‘ignorància’.

L’oposició ha rebutjat la llei. Esquerra Plural ha anat a la cambra baixa i ha seguit la presentació de la norma amb la boca emmordassada. Tots els grups han assegurat que retiraran la llei quan el PP deixi de tenir majoria absoluta al Congrés.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides